Leningen oversluiten

Aanbieders van leningen vergelijken

Wanneer u één of meerdere leningen heeft openstaan is het verstandig om verschillende aanbieders van leningen te vergelijken. De rente verschilt namelijk sterk per aanbieder en door te wisselen kunt u soms tientallen tot honderden euro’s besparen op al uw openstaande leningen.

Is het voordelig om uw lening(en) over te sluiten

Het is belangrijk om eerst een goede inschatting te maken van de kosten van al het geld dat u leent. Het is een bekend feit dat geld lenen geld kost, en door deze kosten inzichtelijker te maken kunt u eenvoudiger beslissingen maken rondom het eventueel oversluiten van een lening. Zodra u de kosten overzichtelijk op een rijtje heeft, weet u hoeveel euro’s u betaald over uw lening en hoeveel dit in procenten is.

Bij het maken van een beslissing rondom het oversluiten van een lening is het erg belangrijk om rekening te houden met het totale kostenplaatje. Bij de meeste aanbieders dient u namelijk een boete te betalen wanneer u naar een andere aanbieder wilt overstappen. Het is belangrijk om te onderzoeken of er een boete is voor het oversluiten van een lening en hoe deze boete in verhouding staat tot het bedrag dat u bespaart door de lening over te sluiten.

Wanneer de looptijd van een lening niet vast staat is het oversluiten van een lening overigens erg eenvoudig: u kunt dan simpelweg een nieuwe lening afsluiten tegen een nieuw rentepercentage en met die lening de oude afbetalen.

Goed vergelijken voor het oversluiten!

Het is belangrijk om de verschillende kredietaanbieders goed met elkaar te vergelijken. Ten eerste zijn de kosten vanzelfsprekend enorm belangrijk: vergelijk de rentepercentages van de kredietverstrekkers en bepaal op die manier waar u het goedkoopst geld kunt lenen.

Vergeet echter de overige voorwaarden van de lening niet: naast het rentepercentage kunnen er namelijk ook andere aspecten van belang zijn. Denk hierbij onder andere aan de looptijd, de regeling wanneer u niet op tijd kunt terugbetalen en de aan- of afwezigheid van een BKR registratie.

Het is vanzelfsprekend nog verstandiger om wanneer u geld gaat lenen van te voren vast te stellen wat de voordeligste kredietverstrekker is. Door allerhande ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat uw huidige verstrekker niet langer de voordeligste is.