Leningen oversluiten

Kan ik mijn lening oversluiten?

Waar kan ik het beste mijn lening oversluiten?

U heeft verschillende leningen naast elkaar lopen en u betaald ook verschillende rentes. De ene rente is meer dan de andere. Het liefste betaald u één rente en één lening. Dan is waarschijnlijk uw lening oversluiten de perfecte oplossing voor u. Een lening oversluiten doet u als u van al uw leningen één lening wil maken. Dit doet u vooral om voordeliger uit te kunnen zijn.
Een lening oversluiten kan voor u heel voordelig zijn. Naast dat u een goed overzicht heeft, kunt u ook minder rente gaan betalen en bent u dus goedkoper uit. U heeft nog maar één lening waar u rente over betaald. Hieronder staan nog meer redenen waarom u uw lening kunt oversluiten:
• U kunt uw maandelijkse lasten fors omlaag brengen
• U kunt zo dubbele lasten voorkomen
• U kunt minder rente gaan betalen
• Rente blijft fiscaal aftrekbaar

Een lening oversluiten, is dat moeilijk?

Nee. Een lening oversluiten kan zeer gemakkelijk zijn. Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met de kredietverlener. Met een persoonlijk gesprek kunt u uw persoonlijke situatie voorleggen. Zo kan de specialist u een persoonlijk advies geld lenen geven. En persoonlijk advies kan vaak heel goed zijn. In sommige gevallen is het helemaal niet voordelig om uw lening te oversluiten. Met een persoonlijk gesprek kunt u hier achterkomen. Het laatste wat u wilt is vastzitten aan een lening die later niet voordelig blijkt te zijn. Het is dan ook verstandig om een goede research te doen en alle feiten op een rij te hebben. Kijk hoeveel u per maand kwijt bent aan vaste lasten en hoeveel u wellicht kunt besparen als u uw lening gaat oversluiten.