Leningen oversluiten

Lening oversluiten BKR

Kan ik een lening oversluiten met een BKR registratie?

Wat is het BKR?
BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Wanneer u een lening afsluit, wordt deze geregistreerd bij het BKR. Dit bedrijf houdt, van elk persoon in Nederland met een krediet, een elektronisch dossier bij. In Nederland zijn dit zo’n 11 miljoen mensen die bij het BKR geregistreerd staan.

De bestaande leningen
Het komt vaak voor dat mensen meerdere leningen hebben lopen. In veel gevallen zijn deze leningen achter elkaar afgesloten. Wanneer u graag op vakantie wilt sluit u een lening af, maar ineens start uw auto niet meer en dan sluit u een autolening af om een nieuwe auto te kopen. Na verloop van tijd loopt u daarmee een negatieve BKR codering op. Het is dan voor u de vraag of u uw leningen kan oversluiten met een negatieve BKR codering.

Is het interessant om leningen te laten oversluiten met een negatieve BKR codering?

Wanneer u zich in zo’n situatie bevindt, is het misschien voor u interessant om al uw leningen over te laten sluiten. Wanneer u al uw leningen oversluit naar één gezamenlijke lening, kunt u de leningen in één keer aflossen. Zo hoeft u dus geen rekening meer te houden met de kleinere leningen. Ook gaat u hierdoor minder rente betalen.

Banken en het BKR
De meeste banken zullen geen nieuwe lening aan u geven als zij weten van uw BKR notering. De banken informeren naar u bij het BKR. Zij zullen er dan achter komen dat u in het verleden problemen heeft gehad met het aflossen van de leningen. Het is voor u dan de moeite waard om ook naar andere kredietinstellingen te informeren.