Leningen oversluiten

Lening oversluiten hypotheek

Kan ik mijn lening oversluiten i.c.m. mijn hypotheek?

Het wordt steeds populairder om een lening te oversluiten wanneer u op het punt staat een nieuwe hypotheek aan te gaan. Vaak betaald u maandelijks een vast bedrag en rente over de lening en houdt u de markt niet echt goed in de gaten. Maar tijdens de onderhandelingen van de hypotheek, ziet u dat de rente lager is geworden. Zo wordt het oversluiten van uw lening een stuk aantrekkelijker.
Wat mensen vaak vergeten is dat als u een lening wil oversluiten u ook vaak een boeterente moet betalen. Dit kan dus ervoor zorgen dat het oversluiten van uw lening niet meer voordelig voor u is.

Moet ik bij dezelfde kredietverlener ook mijn hypotheek afsluiten?

Nee, dat hoeft niet. Vrijwel alle kredietverleners bieden u de mogelijkheid aan om uw lening te oversluiten met een hypothecaire lening. Wel is het verstandig om de juiste documenten mee te nemen naar het gesprek. We praten dan over uw legitiematiebewijs, documenten van uw lening en uw salarisstrookje.
Samen met deze documenten kan een adviseur u in een persoonlijk gesprek u advies geven. Deze adviseur zal dan samen met u de juiste keuze maken die past binnen uw persoonlijke situatie.