Leningen oversluiten

Lening oversluiten naar hypotheek

Wat moet u doen om uw leningen te laten oversluiten naar uw hypotheek?

Maak van tevoren een afspraak bij uw geldverstrekker. Laat u vervolgens goed adviseren over wat het beste is voor uw situatie. Er komen bij het oversluiten van uw hypotheek een aantal extra kosten kijken. Dit zijn de kosten van de notaris, hij moet een nieuwe hypotheekakte voor u maken. Ook krijgt u een boete voor het vervroegd aflossen van uw hypotheek. Daarom is het verstandig om uw rente voor een langere tijd vast te laten zetten. Vooral in deze tijd is dat het beste wat u kunt doen. De boeterente is fiscaal aftrekbaar.
Het oversluiten van uw leningen naar een hypotheek hangt helemaal af van uw persoonlijke en uw financiƫle situatie, het is geheel aan u of het verstandig is om dat te doen. Heeft u naast uw huidige hypotheek ook een persoonlijke lening of een doorlopend krediet lopen? Dan kan het voor u verstandig zijn om deze huidige leningen te laten oversluiten naar de nieuwe hypotheek. Dit komt omdat het rentepercentage op een hypotheek op dit moment veel lager ligt dan het rentepercentage op een persoonlijke lening. Het kan u heel veel geld schelen.

Wat is het juiste moment om de leningen te laten oversluiten naar een hypotheek?

Indien uw rentevaste periode binnenkort afloopt, dan is het verstandig om een goed gesprek aan te gaan met een geldverstrekker. Het is belangrijk dat u in uw huidige persoonlijke situatie rust krijgt. In uw huis moet er rust zijn er zeker geen financiƫle stress. In een persoonlijk gesprek vertelt de geldverstrekker u welke oplossing voor u het beste is bij het oversluiten van al uw leningen naar een hypotheek. Uw hypotheek moet het beste bij uw eigen situatie passen.