Leningen oversluiten

Lening oversluiten zonder BKR

Uw bestaande leningen laten oversluiten zonder BKR

Bij het oversluiten van uw leningen zonder BKR is het als eerste erg belangrijk dat u de verschillende leningen bij de verschillende geldverstrekkers goed gaat vergelijken. Het is vaak duurder dan u zelf denkt. Of het verstandig voor u is dan ligt helemaal aan uw eigen financiƫle situatie.

Het boete vroegtijdig aflossen

Bij het vroegtijdig aflossen van uw leningen is er vaak een boete, dit komt omdat u vroegtijdig aflost. In het contract dat u getekend heeft kunt u nagaan wat de boete is voor het vroegtijdig aflossen. Door deze hoge boete kan het zijn dat het niet voordelig voor u is om uw leningen zonder BKR te laten oversluiten.

Het rentepercentage

Indien u veel leningen wilt laten oversluiten dan is het voor u een voordeel dat u daarover een lagere rente hoeft te betalen. Dit komt doordat u meer geld leent. Dus hoe hoger het bedrag van uw over te sluiten leningen, hoe lager het rentepercentage zal zijn.
U wilt uw leningen graag laten oversluiten. Dan is het belangrijk dat u nagaat of de nieuwe lening geen actierente heeft. De actierente is voor een korte periode geldig en wordt dus in een korte tijd verhoogd. Op dat moment is de lage rente natuurlijk goedkoop, maar let goed op dat dit maar van korte duur is. Op een langere termijn bent u daardoor duurder uit.