Leningen oversluiten

Lening vergelijken

Waarom moet ik mijn lening vergelijken?

U heeft een mooie auto gezien, maar u heeft momenteel niet de financiƫle middelen om deze auto te kopen. De makkelijkste oplossing zou dan een lening zijn, die u dan maandelijks afbetaald. Maar betekent dit dan dat u meteen de eerste lening die u wordt aangeboden af moet sluiten? Nee. Het is erg zinvol om eerst verschillende leningen te vergelijken.

Door de jaren heen zijn er steeds meer kredietverleners die leningen aanbieden. Dat betekent dat er veel concurrentie is op de markt. Daar kunt u dus van profiteren. Veel van deze kredietverleners willen u lokken met lage rentetarieven. Maar het is niet altijd slim om alleen op rentetarieven af te gaan.

Als u leningen gaat vergelijken let dan altijd op de voorwaarden

Waar mensen vaak de fout in gaan met het afsluiten van een lening, is dat ze blind een lening afsluiten als ze een gunstige rentetarief zien. Vaak later komen deze mensen er dan achter dat de voorwaarden aan deze lening alles behalve voordelig zijn. Het is dan ook erg verstandig om goed de voorwaarden te lezen. Veel rentetarieven zijn bijvoorbeeld maar voor een jaar geldig en zullen na dit jaar ontzettend omhoog gaan. Zo bent u nog steeds niet voordeliger uit.