Leningen oversluiten

Leningen oversluiten

Ik wil mijn leningen oversluiten, hoe doe ik dit?

U zit momenteel in een situatie waar u meerdere leningen heeft. Nu lijkt het u voordeliger om uw leningen te oversluiten. Maar hoe doet u dit precies? En moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen?
U kunt ervoor kiezen om bij een bank een persoonlijk gesprek aan te vragen. In dit gesprek wordt uw persoonlijke situatie besproken en wordt er besproken of het oversluiten van uw leningen wel verstandig is. Wat u misschien niet weet is dat het in sommige gevallen niet voordeliger is om uw leningen te oversluiten. Tijdens een persoonlijk gesprek kan dit naar voren komen.

Leningen oversluiten

Kan ik ook kleine bestaande leningen oversluiten?

Ja dit kan. Vaak wordt dit juist gedaan. Wanneer u een kleine lening afsluit, heeft deze vaak een zeer hoge rente. Maar als u in de loop van de tijd meerdere kleine leningen heeft, dan is het afkopen van deze leningen met een grote lening een stuk aantrekkelijker. Hierdoor houdt u overzicht en betaald u minder rente. U betaald dus een lagere rente, maar u heeft wel een langere looptijd. Het is belangrijk om goed uit te rekenen of het wel voordelig is om de kleine leningen over te sluiten. Daarnaast is het verstandig om aanbieders te vergelijken. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel aanbieders waar u bij terecht kunt. Vraag offertes aan en vergelijk deze. Bekijk vooral de voorwaarden en weeg deze goed met elkaar af. Alleen dan kunt u de juiste keuze maken.