Leningen oversluiten

leningen oversluiten met BKR

U hebt wat geleend voor een vakantie en uw autolening loopt ook nog. Verder heeft u ook wat zitten werken aan uw huis en u hebt dus ook een lening afgesloten om de verbouwingen te financieren. Na verloopt van tijd zijn er problemen en u loopt een negatieve BKR notering op. De vraag is dan: kan ik de leningen oversluiten – ook met een negatieve BKR notering?

Bij het oversluiten sluit u een nieuwe lening af. U lost dan uw kleinere leningen af (dankzij het geld van de nieuwe lening) en zal voortaan slechts 1 lening aflossen: de nieuwe lening. Zo hoeft u geen rekening te houden met de kleinere kredieten en ook zult u minder rente moeten betalen (want bij kleine kredieten is de rentevoet doorgaans hoger).

Veel banken zullen u geen nieuwe lening toekennen wanneer u een BKR notering heeft. De bankinstellingen zullen namelijk vernemen van het Bureau Kredietregistratie dat u in het verleden problemen hebt ondervonden met het aflossen van kredieten. Toch loont het de moeite om meerdere kredietinstellingen te contacteren. Deze kunnen namelijk bepaalde uitzonderingen maken. De ene notering is de andere niet! Vraag dus informatie aan bij verschillende financiële partijen.