Leningen oversluiten

Leningen oversluiten notaris

Uw leningen oversluiten met behulp van de notaris

Het oversluiten van uw hypotheek en leningen heeft u goed doorgesproken met uw adviseur. De eerste volgende stap is dat u een aantal offertes aanvraagt via het internet. Vervolgens maakt u een keuze uit al deze offertes die u heeft ontvangen. En van daaruit wordt er gekeken of u aan alle voorwaarden voldoet die staan omschreven. De nieuwe hypotheek wordt daarna geaccepteerd door de hypotheekadviseur. En de hypotheekadviseur stuurt vervolgens alle gegevens naar de notaris toe, waar de notaris vervolgens mee verder werkt.

De notaris

Wanneer de notaris alle gegevens ontvangen heeft dan kan hij voor u gaan beginnen. Maar wat doet de notaris eigenlijk voor u:

• Alle informatie wordt opgenomen in een dossier. De notaris gaat bekijken of het huis waarin u woont helemaal uw eigendom is. En of er nog een hypotheek op uw huis zit.

• Bij de bank waar u zit zal door de notaris een aflosnota worden aangevraagd.

• De notaris maakt een nieuwe hypotheekakte op voor u. De hypotheekverstrekker ligt dit allemaal in een gesprek aan u uit.

• De notaris maakt voor u ook een uiteindelijke nota. Hierin staat omschreven hoeveel geld u per maand overhoud of hoeveel u juist nog te kort komt.