Leningen oversluiten

Leningen oversluiten spaarhypotheek

Uw spaarhypotheek wel of juist niet laten oversluiten bij een lagere rente?

Via de belastingdienst heeft u uw spaarhypotheek lopen en dat betekent dat u veilig spaart. Bij uw spaarhypotheek zijn de maandlasten erg laag en dat is een voordeel voor u. Als u meer spaartegoed heeft dan is uw hypotheek ook veel voordeliger. Maar is het oversluiten van uw leningen nou een verstandige stap. Wanneer u ziet dat bij een concurrent uw spaarhypotheek rente lager is, waarom is het dan niet verstandig om juist uw spaarhypotheek over te laten sluiten.

De spaarhypotheek

Wanneer u een spaarhypotheek heeft dan is er geen aflossing. U betaalt juist premie voor een verzekering. Er is een opbouw van de verzekering. Uw opgebouwde vermogen is een rente dat vast staat en dat is gelijk aan de hypotheekrente dat u betaalt aan uw bank. Omdat door de looptijd de schuld niet afneemt, kunt u uw hypotheekrente helemaal af laten trekken van de belasting en dat terwijl u een kapitaal opbouwt.

Wat doet u bij het oversluiten van uw spaarhypotheek?

Maak van tevoren een afspraak bij uw hypotheekadviseur en laat u goed adviseren wat het beste voor u is. Er komen bij het oversluiten van uw hypotheek een aantal extra kosten kijken. Dit zijn de kosten van de notaris, hij moet een nieuwe hypotheekakte voor u maken. Ook krijgt u een boete voor het vervroegd aflossen van uw hypotheek. Daarom is het verstandig om uw rente voor een langere tijd vast te laten zetten. Vooral in deze tijd is dat het beste wat u kunt doen.