Leningen oversluiten

Oversluiten lening

Waar kan ik het beste mijn lening oversluiten?

U heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Het oversluiten van uw lening. Maar wat is het precies? Het overluiten van uw lening is eigenlijk het afsluiten van een nieuwe lening om al uw huidige leningen af te betalen. Stel, u heeft meerdere leningen naast elkaar staan. U neemt dan één lening om al uw leningen af te betalen. Zo heeft dus één lening waar u rente over betaald.
Het oversluiten van een lening kan zeer voordeliger zijn. Wanneer u kleine leningen heeft met hoge rente, kunt u dit oversluiten met grotere lening waar een kleine rente aan vast zit. Zo bespaard uw soms wel tientallen euro’s per maand. Dit geldt niet in alle gevallen.

Waar kan ik mijn lening oversluiten?

Dit kan in principe bij elke kredietverlener. Maar vooral banken zijn erg geliefd om leningen te oversluiten. Dit heeft vooral te maken met het persoonlijk contact. Veel mensen vinden het nog moeilijk om financiële zaken op het internet af te handelen. En vooral leningen afsluiten hoort daarbij. Het oversluiten van een lening is niet zomaar iets wat u wilt doen. Hier wilt het liefste goed over nadenken en goed advies over krijgen. Dit is wat banken kunnen vooral kunnen geven, persoonlijk advies. Kredietverleners die alleen op het internet aanwezig zijn, zullen dit vooral via de telefoon of e-mail doen. Maar bij belangrijke beslissingen wordt er toch vaak geneigd naar persoonlijk contact. Het afhandelen van leningen via een website is voor veel mensen niet persoonlijk en gesprek bij de bank wel. Maar in principe kunt u makkelijk uw lening oversluiten bij een online aanbieder. Let wel op dat de desbetreffende aanbieder bij een organisatie zit die betrouwbaar is.