Leningen oversluiten

waarom leningen oversluiten

Op de vraag waarom u uw leningen zou moeten oversluiten, kunnen we het volgende antwoorden: in bepaalde gevallen loont het de moeite om uw krediet over te sluiten. Het komt dan voor u, de consument, goedkoper uit.

Het principe van het oversluiten is simpel. Neem nu: u hebt een autofinanciering lopen bij kredietmaatschappij A en een persoonlijke lening bij kredietmaatschappij B. Verder moet u ook nog een paar jaar uw hypotheek aflossen. U hebt dus meerdere ‘kleinere’ leningen lopen. Het zou handiger zijn om dit onder te brengen bij één maatschappij. Zo hebt u één grote lening en op deze manier zou u ook minder rente moeten betalen (kleinere kredieten > hogere rente). Dit noemt met het oversluiten van leningen.

In principe zou u beter af moeten zijn na het oversluiten. Dat is dan ook net waarom het interessant kan zijn. Echter, dit is geen zekerheid. U dient ook rekening te houden met oversluitkosten. Omdat de nieuwe lening een groter bedrag is, zal u ook langer moeten aflossen. … Zoek dus eerst uit of het effectief beter is.